Expertise

Rapid Prototyping

Wat betekent het?

Rapid Prototyping is een verzamelnaam voor verschillende technieken om snel een prototype te ontwikkelen. Dit proces speelt een cruciale rol bij digitale innovatie, waarbij business ideeën vroegtijdig worden getoetst en gevalideerd. Het stelt je in staat om in korte tijd de meest kansrijke ideeën om te zetten in een tastbaar product, en dit te valideren.

Op deze pagina laten we je middels drie cases zien hoe het proces van prototyping in zijn werk gaat en wat de voordelen zijn van deze veel bewezen techniek. 
Nijver Landscape

Nijver

2 miljoen woningen verduurzamen is een grote uitdaging als er sprake is van traditioneel ingerichte processen en versnipperde data uit verschillende bronnen. Daarom zocht Nijver (Nijhuis) naar een partner om een dataplatform te ontwikkelen dat processen standaardiseert, informatie verzamelt en digitaliseert. 

Een complexe uitdaging en daarom erg van belang om tijdens een designsprint duidelijkheid te krijgen over de behoeften van de eindgebruikers. Onderdeel van deze fase was naast kwalitatief onderzoek, ook het maken van een klikbaar prototype dat representatief was voor het eindproduct. Het gaf dit project de juiste kick start en resulteerde in een veelgebruikt, innovatief platform.

Bekijk het resultaat

Triple8 featured

Triple 8

Triple8 is een video ondertiteling platform met als missie om ondertiteling zo toegankelijk mogelijk te maken. Voordat Triple8 hun digitale product op de markt bracht, ontwikkelden ze meerdere prototypes. Zo startte ze met een proof of concept om de technische haalbaarheid te valideren. Op basis van marktonderzoek was het duidelijk dat zij zich moesten richten op Shortform video’s en dat het platform eenvoud moet uitstralen. Dit is vertaald naar een visueel prototype, dat middels user tests is gevalideerd.

Bekijk het resultaat

 

Woongelukscan details

Woongeluk scan

De Woongelukscan; één van de vele innovatieve ideeën vanuit Vereniging Eigen Huis om haar leden meer waarde te bieden. Gravity hielp met het valideren van dit concept. Tijdens een productvisie workshop werd het doel van dit concept aangescherpt, waarna er een klikbaar prototype is gebouwd.

Klikbare prototypes zijn populair en worden veel gebruikt door organisaties. Ze lijken sterk op het eindproduct en zijn interactief, wat ze ideaal maakt voor het valideren van inhoud en gebruikerservaring. Na user tests en reviews blijkt dat de scan nieuwsgierigheid oproept en gebruiksvriendelijk is voor leden. Dit hele proces is binnen 4 weken afgerond. Zo creëren we snelheid in het proces en kan je je daarna focussen op design & development.

Bekijk het resultaat

 

/ Meer informatie

Downloads

Whitepaper: Rapid Prototyping - de sleutel tot innovatie

William
William Uittenbogaard
geplaatst op
Events

Event - Rapid prototyping: de sleutel tot succes

William
William Uittenbogaard
geplaatst op
Meer weten of dit onderwerp?
Lotte

Lotte van Beek

Business developer