Triple8 header

Ondertitelen van video's was nog nooit zo makkelijk!

Challenge

Het belang van ondertiteling

Een video is de ideale manier om de boodschap van je merk over te brengen bij de doelgroep. Je kunt er meer informatie in kwijt en kunt deze informatie ook nog visueel ondersteunen. Video is een effectief middel om je boodschap over te brengen. Wist je dat 85% van de consumenten video’s op social media bekijken zonder geluid? Bovendien neemt de kijktijd met 12% toe wanneer video's ondertiteld zijn (Bron: Facebook). Het is dus van belang dat je video's voorziet van ondertiteling.

Daarnaast heeft Triple8 ook een maatschappelijk doel. Door video’s te ondertitelen worden video's direct toegankelijk voor doven en slechthorenden. Dit geldt ook voor mensen met een migratieachtergrond die door ondertiteling een taal beter kunnen begrijpen.

Solution

In 3 eenvoudige stappen je video's ondertitelen

Tot voor kort waren er geen generieke tools beschikbaar voor het ondertitelen van video’s. Het innovatieve platform Triple8, waarvan de naam is afgeleid van de ondertitelfunctie van de Nederlandse Publieke Omroep (teletekst 888), brengt daar verandering in. Het tijdrovende en kostbare proces van het maken van een ondertiteling maakt plaats voor drie eenvoudige stappen: uploaden, redigeren en downloaden.

Triple8 maakt gebruik van de meest geavanceerde speech to text engines waardoor de audio in de video snel en nauwkeurig wordt omgezet naar tekst. Triple8 plaatst de tekst op de juiste tijdpunten in de video en vertaalt desgewenst de gesproken taal naar het Nederlands, Frysk, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Chinees en Arabisch. Hiervoor wordt een zelflerende AI gebaseerde translate engine ingezet die de kwaliteit van de ondertiteling continu verbeterd.

Geen tijd om de tekst zelf te redigeren? Triple8 neemt alle zorgen weg en controleert en redigeert video's binnen een uur handmatig.  Zo is er helemaal geen omkijken meer naar het ondertitelen van video’s!

Results

Op de toekomst voorbereid

Met minimaal campagnebudget zijn er al meer dan 14.000 unieke klanten die hun video's hebben voorzien van ondertiteling. Inmiddels hebben een groot aantal resellers zich gemeld, waaronder veel agencies, goede doelen en merken. Er wordt verwacht dat ondertiteling een steeds grotere rol krijgt binnen zoekmachines zoals Google of in zoekfuncties van websites. Triple8 introduceert binnenkort ook een nieuwe functie waarmee de ondertitelde video’s eenvoudig kunnen worden geïndexeerd door zoekmachines. Hierdoor wordt er niet alleen geïndexeerd op basis van titel en beschrijving, maar wordt ook gebruik gemaakt van de inhoud van de video. Daarmee geeft deze tool een nieuwe dimensie aan doorzoekbare videocontent en kan video in de (content)marketingmix een nóg prominentere rol innemen.

De ontwikkeling van het platform Triple8 heeft een grote, maatschappelijke waarde. Er zijn 1,5 miljoen slechthorenden in Nederland die ook baat hebben bij ondertitelde video.s

Marco GroenendijkFounder/CEO Gravity

Marco headshot
Meer weten?
Lotte

Lotte van Beek

Business developer

Bekijk meer cases

Boretti header

Boretti's Digital Don

  • Boretti
GrandVison Landscape Hero

Wereldwijd medewerkers effectief opleiden

  • GrandVision