BookThat header

Dé beheersoftware voor uitzendorganisaties

Challenge

Uitzendbureaus en vastgoedeigenaren helpen met hun beheer

In Nederland verblijven er ruim 400.000 arbeidsmigranten uit Oost-, Midden- en Zuid-Europa en dat zullen er hoogstwaarschijnlijk nog meer worden. Deze arbeidsmigranten wensen goede tijdelijke huisvesting. De verantwoordelijkheid van het beheer van flexwoningen voor deze migranten ligt onder andere bij de werkgever en uitzendbureaus. Momenteel loopt men tegen verschillende problemen aan bij het beheer van deze tijdelijke huisvestingen. Zo rapporteren beheerders bij uitzendbureaus via verschillende kanalen aan de organisatie. Hierdoor wordt het overzicht verloren en kan er minder efficiënt gewerkt worden.

Solution

Vraag en aanbod bij elkaar brengen

Als geen ander weten BookThat en Gravity vraag en aanbod digitaal bij elkaar te brengen, processen te digitaliseren en te versimpelen voor de doelgroep. Zo ook in het geval van SIMA. De door Gravity eerder ontwikkelde white label software BookThat vormt hierbij de basis. Het SaaS-platform is uitgebreid met een beheertool voor vastgoed. Hierin kunnen organisaties binnen de vastgoed- en uitzendbranche hun vastgoed eenvoudig beheren vanuit één integraal systeem. Denk hierbij aan het managen van de bezetting, inzage in (management) data en het behouden en optimaliseren van de kwaliteit van de woonruimtes. Gemak, structuur, inzicht en efficiënte werkprocessen staan hierin centraal.

We zijn als eerst aan de slag gegaan met het maken van een design prototype. De huidige templates zijn conform de visuele identiteit van SIMA gemaakt en de nieuwe templates en features zijn gevisualiseerd in een klikbaar prototype. Na validatie worden definitieve keuzes gemaakt voor de technologie op basis van de features, templates en gewenste koppelingen. In de laatste fase wordt op basis van het prototype en de uitwerking in de gebruikersomgeving een werkende versie van het platform ontwikkeld. De laatste stap is de stap van oplevering.

SIMA details
Results

Succesvolle start

Het resultaat is een gebruiksvriendelijk en meertalig platform wat mobile en API-first is ontwikkeld. Hierdoor is het platform 24/7 vanaf elk apparaat te bedienen en makkelijk te integreren met huidige software. Momenteel heeft SIMA ruim 650 gebruikers, meer dan 3000 aangesloten locaties en zijn er 12.500+ taken aangemaakt. Onder andere uitzendgroep Covebo en internationaal arbeidsbemiddelaar OTTO Workforce maken er al gebruik van.

Het veranderen van processen die al 20 jaar hetzelfde zijn bij grote en internationale organisaties kan alleen als er een erg sterk en duurzaam platform staat. Gravity begreep de behoefte en filosofie voor SIMA perfect. Hierdoor zijn we samen tot een ideale oplossing gekomen.

Janic MakizodilaFounder BookThat Group

Janic Headshot
Meer weten?
Lotte

Lotte van Beek

Business developer