GrandVison Landscape Hero

Wereldwijd medewerkers effectief opleiden

Challenge

De juiste opleiding voor alle medewerkers

GrandVision is wereldwijd marktleider op het gebied van oogverzorging en heeft ruim 7000 winkels in meer dan 40 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Er werken meer dan 36.000 medewerkers bij GrandVision die elk hun eigen rol en verantwoordelijkheden hebben binnen de organisatie. Al deze medewerkers moeten getraind worden, passend binnen de functie die ze vervullen. Uiteraard is het geven van trainingen aan zo'n groot aantal medewerkers (uit verschillende landen) een uitdaging. Dit was dan ook de aanleiding voor het leerplatform GrandVision Academy. Hiermee investeert GrandVision in de opleiding van haar medewerkers om zo marktleider te blijven. Goed getrainde medewerkers voegen immers waarde toe aan het bedrijf en uiteindelijk ook aan de consument.

GrandVision afbeelding
Solution

Een succesvol leerplatform

GrandVision heeft ons gevraagd om een leerplatform te ontwikkelen waar medewerkers op een gemakkelijke manier uitdagende leerstof kunnen opdoen op elke locatie en op elk apparaat. De hamvraag was: hoe zorg je voor een succesvol opleidingsprogramma voor een internationaal bedrijf met verschillende marktlocaties én presenteer je dit leerprogramma aan medewerkers in verschillende functies, van verkoopmedewerker tot opticiens?

We gingen aan de slag met verschillende ideeën om hindernissen weg te nemen en te zorgen voor meer betrokkenheid bij de medewerkers. Deze ideeën werden getoetst bij verschillende medewerkers om te zien of de motivatie voor en acceptatie van leren via de GrandVision Academy verbeterden. De feedback op deze toetsing werd vervolgens doorgevoerd in het platform.

De GrandVision Academy biedt een overzichtelijk leerplatform waar je per functieprofiel specifieke trainingen kunt aanbieden waardoor je als medewerker precies de kennis en vaardigheden krijgt om je werk optimaal uit te voeren. Het leerplatform houdt de voortgang van medewerkers bij en nieuwe trainingen zijn eenvoudig toe te voegen. Inmiddels staan er meer dan 3800 trainingen in de GrandVision Academy.

GrandVision details
Results

In cijfers

21.300actieve gebruikers
86%login rate
3.800online courses
4.3 sterrenbeoordeling
Results

Internationale draagkracht

De GrandVision Academy biedt een overzichtelijk, responsive leerplatform waar je per functieprofiel specifieke trainingen kunt aanbieden. Als medewerker krijg je de kennis en vaardigheden om je werk optimaal uit te voeren en (door) te groeien. 

Het leerplatform houdt de voortgang van medewerkers bij waar managers conclusies aan kunnen verbinden. Het gebruiksgemak en succes van het platform zorgt ervoor dat steeds meer landen zich willen aansluiten. Dit resulteert in doorontwikkeling; nieuwe wensen en features volgen elkaar in hoog tempo op.

During this journey Gravity discovered our needs, our potential and showed us how all promises can become true! Thank you for your brightness and dedication. Having Gravity in the team makes the GrandVision Academy cool and stronger!

Zehra Boers- Aykut Global eCommerce & Omnichannel Service Manager at GrandVision

Zehra Boers headshot

Bekijk meer cases

Heyu header

Het recruitment platform dat de rollen omdraait

  • Heyu
Abeos header

Een nieuw platform voor uitzendbureau Abeos

  • Abeos