Boretti header

Boretti's Digital Don

Challenge

Werken in de geautomatiseerde franchiseformule

Sinds de vorige eeuw staat het merk Boretti synoniem voor innovatieve technieken en eenvoud in gebruik van keukenapparatuur. Met hun culinaire visie op de Italiaanse levenswijze streeft het team van professionals continu naar het summum in kwaliteit, techniek en design. Het is hun ultieme wens om de culinaire creaties van iedere keuken liefhebber plezieriger en eenvoudiger te maken. En dat door middel van keukenapparatuur in uitzonderlijke Italiaanse stijl.

Sinds kort is hier een tweede wens bij gekomen: het openen van Boretti restaurants in franchisevorm. Een internationaal strak concept met een eigen online ecosysteem voor de franchise-ondernemer om recepten, inboedel, voorraadbeheer, personeelsadministratie, marketing assets en meer in te beheren. De meeste internationale franchise activiteiten zijn nog steeds afhankelijk van een kleine infrastructuur met papier, e-mail en Excel. Vaak leidt dit tot grote risico’s en inefficiënties. Boretti wil dit anders aanpakken.

Aan Gravity de vraag of wij een schaalbaar platform kunnen ontwikkelen dat een groot infrastructuur kan faciliteren met dezelfde summum in kwaliteit, techniek en design. Dat alles om de franchise-ondernemer volledig te faciliteren in het runnen van een franchise restaurant.

Boretti's dashboard
Solution

De Digital Don

Het gemaakte platform heet ook wel de Digital Don. Een samenwerkingsovereenkomst die alle factoren in de wereld van franchisers met elkaar verbindt, van management tot franchisee en van kok tot leverancier. Allemaal om de organisatie snel, slim en gestroomlijnd te maken. De Digital Don biedt onder meer een Global asset library, Recipe database, Global forum, data management en een Franchise startup workflow die een startende franchisee begeleidt van locatie tot menu en interieur.

Er is een vrij technische en korte Discovery fase aan het begin van dit project geweest. In deze fase is er intensief contact geweest met verschillende stakeholders waaronder Exact, Shopify en PIM om de juiste koppelingen te leggen. Om de Digital Don te kunnen ondersteunen is de Boretti Middleware ontwikkeld. De Middleware is een cluster aan microservices die data tussen diverse systemen over en weer routeren en verrijken. Een soort ETL-routesysteem waarbij er data van het ene systeem wordt opgevangen en wordt doorverbonden naar het volgende. Denk hierbij aan orders die van Shopify naar Exact doorgeschoten moeten worden maar ook productinformatie van PIM naar Shopify. Zo zijn er diverse datastromen die de Middleware voor Boretti afhandeld.

Vervolgens is het Design traject van start gegaan. We hebben gewerkt volgens de Atomic Design Principles waarbij je van klein naar steeds grotere elementen gaat. Zo houden we consistentie in de componenten waardoor dit beter te hergebruiken is. Deze manier van werken sloot ook goed aan bij het CSS framework Tailwind, waardoor iedereen in het team dezelfde ‘taal’ sprak. Inmiddels staat er een gigantische design library met herbruikbare componenten waarmee we grotendeels nieuwe features kunnen opzetten.

Onze Product Designers werkten samen met Boretti en sprint vooruit op development, waardoor we van tevoren klikbare prototypes konden testen en optimaliseren. Bij de daaropvolgende sprint kon dit feilloos worden geïmplementeerd.  Deze manier van werken zorgt er voor dat we sneller kunnen inzien wat nog mist en geeft ons beter inzicht in de technische haalbaarheid.

Gedurende het project zijn onze Designers continu aangehaakt gebleven. Zo was er altijd iemand die de creatieve richting van het platform kon bewaken en snel kon schakelen met onze developers. Hierdoor kon er constant doorontwikkeld worden.

Boretti-dashboards
Results

Een wereldwijd platform

Door typische franchise workflows te digitaliseren, te schalen en te beveiligen hebben we voor Boretti een wereldwijd platform voor franchise activiteiten gecreëerd. Het bevat tools voor marketing, uitbreiding, samenwerking, menucreatie en leveranciersintegratie. Het platform is gebouwd voor verandering en kan nieuwe bronnen en datastromen verbinden terwijl het ecosysteem verder groeit.

Meer weten?
Lotte

Lotte van Beek

Business developer

Bekijk meer cases

BookThat header

BookThat maakt het vinden van talent makkelijker

  • BookThat
Takii header

Een nieuwe employer branding website voor Takii

  • Takii