Landscape VNOG

De RAM in een nieuw jasje

Challenge

Een nieuwe gebruikersvriendelijke en schaalbare applicatie

De brandweeradviseurs van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) werken al jaren succesvol met een eigen ontwikkelde applicatie, Risico Analyse Monitor (RAM), om brandrisico’s van gebouwen in kaart te brengen. Op deze wijze zorgt de VNOG ervoor dat gemeenten, GHOR en brandweer voorbereid zijn op grotere incidenten, rampen en crises. De huidige applicatie is gedateerd en bevat slechts minimale gebruikersfunctionaliteit. De vraag aan Gravity om een nieuwe applicatie te ontwikkelen voor een vriendelijke gebruikservaring en een toekomstbestendig schaalbare oplossing die breed ingezet kan worden door de organisatie.

 

Mockup tablet
Oplevering

Speciaal ontworpen voor brandweeradviseurs

Met de nieuwe applicatie is er een gebruiksvriendelijke user flow ontworpen die afgestemd is op de werkzaamheden van brandweeradviseurs. De nieuwe indeling in de applicatie stelt adviseurs in staat om efficiënter en nauwkeuriger te werken volgens de brandrisico methodiek.

Bovendien zorgt het visuele resultaat voor sneller inzicht in de brandrisico’s die zij analyseren.
De applicatie is ontworpen op schaalbaarheid, wat betekent dat de applicatie in de toekomst ook doorontwikkeld kan worden voor andere type locaties zoals evenementterreinen en dat de applicatie gekoppeld kan worden aan meerdere interne systemen voor data-uitwisseling.

 

Design VNOG
Meer weten?
Louise Profielfoto

Louise Hugen

Business Designer