SURFnet header

Realtime inzicht en controle over internetverbindingen

Challenge

Gebruikers en ICT-diensten verbinden & nieuwe mogelijkheden creëren

Als vooruitstrevend ICT-samenwerkingsorganisatie stimuleert SURFnet innovatieve ICT-toepassingen. SURFnet is dan ook altijd op zoek naar mogelijkheden om haar dienstverlening te verbeteren. Met die gedachte in het achterhoofd ontstond de vraag om een dashboard te maken om de internetverbinding en onderliggende infrastructuur voor netwerkbeheerders inzichtelijk te maken. Om de specifieke behoefte, de organisatie en het systeem in kaart te brengen hebben medewerkers van Gravity enige tijd intern gewerkt. Met input en ondersteuning van het projectteam van SURFnet is het selfservice portal visueel en technisch ontworpen.

Solution

Sneller schakelen door meer inzicht in de glasvezelinfrastructuur

Door het selfservice portal krijgt iedere partner een dashboard die zij realtime kunnen raadplegen. Dit dashboard toont de lichtpaden van de glasvezelinfrastructuur en maakt inzichtelijk hoe het internet ontvangen wordt. Hierdoor kan de organisatie onder andere zien of er problemen zijn, wat de snelheid van het internet is, verkeer routeren en nieuwe lichtpaden activeren. Zo heeft de netwerkbeheerder van de school, universiteit of onderzoeksinstelling volledige controle over zijn internetverbinding.

Achtergrondinformatie

Over SURFnet

SURFnet is dé ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Dankzij SURFnet beschikken studenten, docenten en onderzoekers in Nederland over de best mogelijke ICT-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling.

SURFnet details
Meer weten?
Lotte

Lotte van Beek

Business developer