Oxycom header

Slimme oplossing voor innovatieve klimaatbeheersing

Challenge

Koelsystemen slim maken

Oxycom ontwikkelt revolutionaire adiabatische koelsystemen. Dat wil zeggen; duurzame klimaatbeheersing van wereldklasse geïnspireerd door de natuur. De koelsystemen bieden de meest duurzame en effectieve manier om (productie)hallen te koelen en ventileren. Het bedrijf levert koelsystemen over de hele wereld aan klanten, zoals Coca-Cola, FrieslandCampina en Albert Heijn.

Oxycom heeft een geavanceerd koelproduct ontwikkeld dat over de hele wereld wordt geleverd en geïnstalleerd, met name voor industriële hallen. Desalniettemin was het systeem niet ingericht om op afstand gemonitord en aangestuurd te worden. Om die reden wilde Oxycom de installaties slim maken zodat men inzicht krijgt in de werking en status van de systemen. Maar ook problemen eerder constateert en hulp op afstand mogelijk wordt.

Oxycom details

Solution

Oplossing voor innovatieve klimaatbeheersing

Gravity ontwikkelde een custom IoT (internet of things) edge device die gekoppeld is aan het door Gravity ontwikkelde Blackpoint IoT-platform. Deze gateway, genaamd Oxy Connect, is enerzijds gekoppeld met de koelsystemen en anderzijds met het IoT-platform. De data wordt via dashboards en op maat gemaakte callback widgets inzichtelijk gemaakt. Door dit alles kunnen de gekoppelde apparaten nu op afstand aangestuurd, geüpdatet en ingeregeld worden zonder fysieke inbreng van een monteur.

Inzicht en controle

Software en hardware hand in hand

Oxycom heeft door de inzet van de OxyConnect gateway als add-on op hun bestaande koelsystemen een smart instrument in handen. Dit geeft zowel intern als voor de klant steeds meer inzicht en controle. De weg die is ingeslagen geeft een dusdanig meerwaarde aan de totale installatie waardoor de doorontwikkeling van het product wordt doorgevoerd. Ook wordt er een roadmap opgesteld op basis van de opgedane inzichten en nieuwe wensen voor volgende releases.

Oxycom details

Results

Mooie cijfers

89smart installaties
50K+ geregistreerde metrics
1,3 miljardverzamelde en verwerkte metrics
Inzicht over 80+ installatieswereldwijd

Ik heb Gravity/Blackpoint leren kennen als een partij waarmee het prettig samenwerken is. We ervaren een open communicatie met medewerkers die weten waar ze het over hebben. Daarnaast waarderen we de flexibele houding.

Eddy SlurinkTechnical Director Oxycom

Eddy Slurink headshot
Meer weten?
Lotte

Lotte van Beek

Business developer