HLH header

Happy Life Hacks app

Challenge

Dagelijkse inspiratie van Kelly Weekers

Bestseller-auteur Kelly Weekers en Moniek van Rheenen (beide eigenaar van Moonshot Coaching)  hebben de missie om ingewikkelde psychologische principes praktisch toepasbaar te maken voor iedereen. Dit vormde dan ook het absolute uitgangspunt voor het ontstaan van een app.

De app dient te werken als journal en geeft de gebruiker daarnaast ook toegang tot de bijbehorende challenges die zij kunnen aangaan en de luisterboeken van Kelly Weekers. In plaats van een fysieke journal is er bewust gekozen voor een digitale versie. Kelly wil aan de gebruiker namelijk ook laten zien wat zij zelf invult, ter inspiratie en motivatie. Een telefoon heb je altijd bij je, waar je ook heengaat. De routine van elke dag journalen kun je zo makkelijk vasthouden.

HLH app details
Solution

Testen met klikbare prototypes

Het project is gestart met een Discovery fase waarin de productvisie is bepaald. Op basis van de heldere briefing van Kelly en Moniek zijn de eerste stappen richting het ontwerp gezet. Aan de hand van user flows werd het duidelijk hoe een gebruiker door de app beweegt. Zo zijn de eerste visualisaties van de app tot stand gekomen.

Vervolgens werd in de designfase de technische haalbaarheid getest en leverden we meerdere klikbare prototypes op. Nadat de technische mogelijkheden in kaart zijn gebracht, is een prototype getest door een aantal mensen uit de doelgroep.

Na het verzamelen van de gebruikersfeedback is de development fase opgestart. De laatste ronde van aanscherping gebeurde na de soft launch, waarmee we de gebruikerservaring nog beter hebben kunnen optimaliseren.

HLH app details
Results

Lancering

4,8 sterrenVan de 5 in de App Store
7500 downloadsBinnen 3 dagen

Een bijzonder en intensief proces van idee tot app. De typerende kenmerken zoals laagdrempelig, no-nonsense en praktisch die de users gewend zijn van andere dingen die we doen, zijn hier ook de rode draad geweest. Blij met de positieve reacties van de gebruikers!

Moniek van RheenenOwner Moonshot Publishing en Coaching

Moniek van Rheenen headshot
Meer weten?
Lotte

Lotte van Beek

Business developer