Robbin

Freelance.nl

Is klaar voor groei door nú te investeren in een toekomstbestendige basis

Intro

Introductie

Freelance.nl is al meer dan 20 jaar de verbindende factor van vraag en aanbod. En jaarlijks blijft het aantal gebruikers groeien. Om nu al voorbereid te zijn op de groei van morgen, investeert freelance.nl in replatforming. 

De uitdaging

Challenge

Freelance.nl is snel gegroeid. Op het platform zijn meer dan 325.000 freelancers actief en jaarlijks worden door 75.000 organisaties zo’n 45.000 opdrachten geplaatst. Steady doorgroeien op het bestaande platform is geen enkel probleem met de huidige ICT-infrastructuur. Maar freelance.nl wil meer. Het platform heeft grote ambities om meer doelmarkten aan te spreken en het aanbod te verbreden. Om daarvoor klaar te zijn, heeft freelance.nl behoefte aan replatforming. Een nieuwe infrastructuur voor zowel frontend als backend, die future proof is. Met een belangrijke voorwaarde: samen met een specialistische partner die dit proces begeleidt en samenwerkt met hun in-house development team. Say no more.

Gravity heeft ons geholpen een platform te bouwen waarbij investerings- en onderhoudsbeslissingen simpel en snel gemaakt kunnen worden. Afwegingen worden nu een stuk makkelijker!

Alan Bosch — Directeur Nijhuis Apeldoorn

Werkwijze

Communicatie

Kennis & expertise

De oplossing

Solution

Samenwerken vraagt om kennis delen en werken met dezelfde visie voor ogen. Blended teams zijn het antwoord. Door het team van freelance.nl te verrijken met experts van Gravity, is snelheid en kwaliteit gegarandeerd. Evenals consistentie: iedereen werkt vanuit dezelfde basis. Met als bijkomend voordeel dat na de oplevering door Gravity, het team van freelance.nl zelf het platform kan doorontwikkelen.   [Hier bv beeld met de UI-kit, met elementen + beeld van de low-fi wireframes]   Simplicity moves is ons credo. Dat passen we overal in toe, zeker in de techniek die we voor platforms inzetten. We zorgen ervoor dat de verschillende technieken met elkaar communiceren.    Freelance.nl bestaat uit een MACH gebaseerde setup: losse services zijn gekoppeld door middel van GraphQL in een headless-architectuur, in combinatie met React, NextJS en NestJS.  Verschillende databronnen bundelen? Dat kan eenvoudiger. We creëerden een centrale API met Apollo Federation. Daarnaast zetten we RPC en queues binnen de Azure Service Bus in om achtergrondprocessen af te handelen. Dat communiceert weer met K8s binnen de Azure Cloud, voor de onderliggende infrastructuur. Om het compleet te maken wordt alles aangestuurd door de geautomatiseerde CI/CD pipelines met Github actions. Om daarvoor klaar te zijn, heeft freelance.nl behoefte aan replatforming. Een nieuwe infrastructuur voor zowel frontend als backend, die future proof is. Met een belangrijke voorwaarde: samen met een specialistische partner die dit proces begeleidt en samenwerkt met hun in-house development team. Say no more.

Nijver-Logo
Nijver-Colors
Nijver-Typography

Results

Results

Het vernieuwde freelance.nl wordt in xxx gelanceerd. Een nieuwe, consistente look and feel, een door gebruikers geteste interface en een groeibestendige infrastructuur. Let’s go!

80K

Freelancers