Blackpoint header

Blackpoint maakt IOT-data toegankelijk en begrijpbaar

Challenge

Maak IoT-data toegankelijk

Internet of things is een actueel onderwerp en tegelijk complex. Veel organisaties zijn nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het verbinden van apparaten met internet om gegevens uit te wisselen. Toch lopen veel organisaties vast door het ontbreken van technische kennis. Zij hebben behoefte aan een eenvoudige en toegankelijke software oplossing voor hun producten. Dit heeft het doel om betrouwbare data en inzichten te verkrijgen. Hiermee zijn (bedrijfs)processen te optimaliseren, trends te ontdekken en machines op afstand aan te sturen. Zonder expert te zijn in technische en analytische knowhow, willen organisaties apparaten koppelen en data verzamelen voor het doen van analyses of producten aan te sturen. Blackpoint heeft de ambitie om deze organisaties te helpen. Aan Gravity de vraag om dit complexe vraagstuk te vereenvoudigen en te vertalen naar een platform.

Solution

Snel realtime IoT-date verzamelen en verwerken

Gravity ontwikkelt een toegankelijk en gebruiksvriendelijk platform waar klanten zonder specifieke IoT kennis hun eigen dashboards kunnen inrichten en kunnen presenteren in hun eigen huisstijl. In een paar klikken start je een eigen omgeving binnen het Blackpoint IoT-platform. Hierin kan een organisatie en haar klanten realtime IoT-gegevens verzamelen, visualiseren en analyseren. Door middel van verschillende tools kunnen organisaties zelf uit de voeten met hun data. Dit platform is generiek opgebouwd zodat elke klant zonder programmeerkennis zijn omgeving zelf kan configureren. Dit platform is niet alleen voor Blackpoint klanten te gebruiken. Ook hardware fabrikanten hebben de mogelijkheid hun hardware smart en connected te maken in hun eigen Blackpoint omgeving. Hiermee verrijken zij hun eigen dienstverlening.

Results

Data is key

In januari 2019 is het platform gelanceerd en zijn er al meer dan 800 miljoen datapunten verwerkt. Ook bieden hardware fabrikanten hun IoT hardware aan met het verzoek standaard koppelingen te maken tussen hun hardware en het Blackpoint platform. Dit bewijst dat het platform waarde heeft voor de IoT markt.

Blackpoint details
Meer weten?
William

William Uittenbogaard

Business Developer